Снимка: БулфотоЗапочваме с една наистина тежка тема - убийството на Виктория Маринова.

...
Снимка: БулфотоЗапочваме с една наистина тежка тема - убийството на Виктория Маринова.
Коментари Харесай

БСП за убитата Виктория Маринова: Няма да мълчим. Искаме действия от правителството

Снимка: Булфото

Започваме с една в действителност тежка тематика - убийството на Виктория Маринова. Реакциите на световните медии ни демонстрираха какъв брой тежко е убийството. След отзвука управниците се разбързаха с следствието. Това съобщи на брифинг на Българска социалистическа партия депутатът от левицата Кристиaн Вигенин, написа novini.bg.

" От нас зависи дали това ще бъде казус с съответна реакция или ще се трансформира в нещо обикновено. Отговорността е на всеки един от нас. Не става въпрос за потребление на случая за политически цели. В една европейска страна не е обикновено една млада жена да си отива. Искаме деяние от държавното управление. Очакваме от тях и съответни ограничения, за това по какъв начин ще бъде предпазена свободата на медиите ", сподели още той, съобщи кореспондент на Novini.bg. 

" Загубили сме вярата, че страната е способна и има предпочитание, да разкрие кой е поръчителят на това закононарушение. Когато убиха журналистка в Малта в следствието се включиха от ФБР. А тук в Министерство на вътрешните работи обявиха, че е малко евентуално убийството на Маринова да е обвързвано с работата ѝ. Последните думи на Виктория Маринова в ефир са свързани със свободата на медиите у нас ", добави по тематиката Елена Йончева. 

" Няма да внесем вота на недоверието в Народно събрание за в този момент, ще стартираме с извънпарламентарни съвещания. Имаме планувани срещи с представители на пациентски организации и общопрактикуващи лекари. Ще обсъдим и нашата различна визия за развиването на опазването на здравето. Ще внесем вота на съмнение другия понеделник ", безапелационна бе лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

" Българска социалистическа партия не политизира казусът с убийството на Виктория Маринова. Мълчанието би било укоримо. Светът реагира, обикновено е ние да го създадем. Няма да мълчим. Това е следващ детайл от несигурността в страната ", разяснява още тя. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР